Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Măsuri luate pe perioada stării de alertă

Stimați pecicani, torneni, sederhăteni, bodrogani,

Publicăm o serie de măsuri luate pe perioada stării de alertă, care a fost emisă pe o perioadă de 30 de zile începând din 18.05.2020.

– Deplasările în afara localităților sunt permise doar cu declarație pe propria răspundere și motive întemeiate. Dar, potrivit, hotărârii Grupului de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, accesul locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în Zona Metropolitană Arad, ESTE PERMIS FĂRĂ DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Zona metropolitană include municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Pecica, Sântana, Pâncota și Lipova, precum și comunele Semlac, Șeitin, Peregu Mare, Iratoșu, Dorobanți, Șofronea, Macea, Șimand, Zărand, Olari, Seleuș, Șiria, Zimandu Nou, Livada, Covăsânț, Vladimirescu, Ghioroc, Păuliș, Zăbrani, Frumușeni, Fântânele, Șagu, Vinga, Zădăreni, Felnac și Secusigiu.

– În interiorul localităților nu mai e nevoie de declarație!

– Persoanele peste 65 de ani pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc. Rămâne valabilă recomandarea de a limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate, pentru a reduce riscul infectării cu noul coronavirus.

– Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este OBLIGATORIE în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

– Interdicțiile sunt valabile indiferent de intervalul orar și nu sunt diferite pentru intervalul de după ora 22:00.

– Pentru toate persoanele care au călătorit în străinătate și intră pe teritoriul României, se instituie măsura carantinării/izolării la domiciliu împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc. Există opțiunea carantinei instituționalizate pentru persoanele care au călătorit singure și care nu doresc să-și expună familia.

– Dacă avem un eveniment familial care implică liturghie religioasă în interiorul bisericii (ex: nuntă, botez, înmormântare), numărul maxim de persoane care pot participa este de 8. Dacă slujba se ține în curtea bisericii, numărul participanților NU este limitat, însă se vor respecta măsurile de prevenire și protecție stabilite.

– Restaurantele și terasele, rămân închise!

– Vama Turnu rămâne deschisă doar pentru lucrătorii transfrontalieri.

– Pentru a asigura organizarea eficientă a activităților de muncă pentru personalul angajat în instituțiile publice centrale și locale, dar și în cadrul companiilor naționale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat, care au un număr mai mare de 50 de salariați, se vor organiza programe individualizate de muncă prin care să se asigure existența unui interval de o oră la începerea și la terminarea programului de muncă.

– Operatorii de transport vor asigura transportul gratuit al elevilor.

– Se pot plafona prețurile la medicamente, echipamente de protecție, dezinfectanți.

– În domeniul tineretului și sportului, sunt reglementate activitățile constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României, precum și accesul la bazele sportive.

– Prin ordin al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, sunt instituite măsurile necesare la nivelul instituțiilor muzeale, al bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și al altor instituții de spectacole și sau concerte.

– Se redeschid parcurile, inclusiv cele din orașul nostru.

– Șoferii de autocare vor verifica, la urcare, temperatura pasagerilor.

– Clinicile private au avut în timpul stării de urgență și vor continua să aibă și în timpul stării de alertă același statut cu spitalele/clinicile de stat.

 

Conform Hotărârii nr. 29 din 15 mai 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare din 15 mai, s-a hotărât că prestatorii de servicii de îngrijire personală și cabinetele de medicină dentară au obligația de a actualiza permanent și afișa la loc vizibil regulile impuse de Institutul Național de Sănătate Publică privind organizarea și desfășurarea activităților.

Pe perioada stării de alertă, locurile de joacă pentru copii, situate în incinta parcurilor, rămân închise.

– se interzice așezarea pe băncile amplasate pe domeniul public a mai mult de două persoane per bancă, cu excepția cazurilor în care persoanele fac parte din aceeași familie.
– se interzice staționarea persoanelor pe trotuarele din fața imobilelor, precum și practicarea jocurilor sportive pe trotuare și pe partea carosabilă a drumurilor publice.
Piața Obor, piețele auto și târgurile săptămânale rămân închise, cu excepția zonelor agroalimentare.
– magazinele alimentare și cele de cartier își întrerup activitatea pe timpul nopții, în intervalul orar 22:00 – 5:00.
– se interzice deplasarea cu mijloacele de transport în comun a persoanelor care intră, pe jos, pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei.
– urcarea în mijloacele de transport în comun se va efectua numai pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși, cu luarea măsurilor pentru păstrarea distanței fizice sanitare și purtarea obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii.

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide