Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Edu-turism

CURS GHID TURISTIC: TEORIE, PRACTICĂ, CURS TDM, WORKSHOP, CONFERINŢĂ DE ÎNCHEIERE

Comunicat de presa incheiere

Nr.2473 din 21.02.2013

Oraşul Pecica – România, împreună cu partenerul acestuia, Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesülete – Magyarországról / Asociaţia de utilitate publică a administraţiilor locale din Homokhát – Ungaria pentru dezvoltarea teritorială a microregiunii, a derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de cele două state membre, proiectul intitulat:

 

«Metode comune de formare profesională prin învăţământ la distanţă, curriculum şi programă în vederea eradicării şomajului structural din turism»

EDU-TOURISM”

Proiectul, în valoare de 79.521  Euro – din care suma destinată părţii române a fost de 42.231 euro, contribuţia proprie 844,62 euro (2 %), a avut o perioadă de implementare de 12 luni, începând cu luna martie 2012.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea unei metode comune de formare profesională prin învăţământ la distanţă, curriculum şi programă în vederea eradicării şomajului structural din turism.

Principalele activităţi desfăşurate în cadrul proiectului:

  1. Elaborarea unui curriculum (suport de curs) specific microregiunilor care descrie mediul turistic şi prezintă obiectivele de atracţie turistică din regiune

Proiectul a avut ca şi activitate de pornire elaborarea şi tipărirea unui curriculum (suport de curs) specific microregiunilor care să descrie mediul turistic şi să prezinte obiectivele de atracţie turistică din regiune. Acest material a servit la predarea cursurilor din cadrul proiectului şi cuprinde informaţii referitoare la: bazele turismului, ecologie, istorie şi etnografie privind regiunile Pecica şi Morahalom, managementul turismului.

  1. Realizarea unui program de învăţământ la distanţă (e-learning) care să asigure accesul prin internet la informaţiile şi materialele didactice prezentate în cadrul proiectului

În cadrul proiectului s-a avut în vedere şi realizarea unui site de învăţământ la distanţă (e-learning), cu interfaţă în limba română şi în limba maghiară, care să ofere cursanţilor următoarele posibilităţi:

– accesul la informaţiile şi materialele didactice prezentate în cadrul proiectului;

– testare (autoevaluare)/verificarea cunoştinţelor şi examinare;

– afişarea rezultatelor;

– discutarea tematicilor din cadrul cursurilor, propuse de formatori;

– urmărirea calendarului de activităţi din cadrul cursurilor.

  1. Organizarea de conferinţe de presă şi workshop-uri la Pecica şi Morahalom implicând instituţiile interesate, asociaţiile sau ONG-urile care activează în domeniul turismului

Pentru a implica instituţiile interesate, asociaţiile sau ONG-urile care activează în domeniul turismului, în cadrul acestui proiect s-a organizat câte o conferinţă de presă şi un workshop, atât în Pecica, cât şi în Morahalom.

Fiecare workshop a avut o durată de2 zile şi a fost organizat pentru un număr de 20 participanţi.

  1. Desfăşurarea a două cursuri de formare profesională

În ceea ce priveşte desfăşurarea celor două cursuri de formare profesională, acestea au vizat câte 15 participanţi adulţi care activează sau doresc să activeze în domeniul turismului.

  •  Curs de ghid turistic regional

–  durata cursului: 360 de ore (180 ore teorie, 120 ore practică, 60 ore pregătire individuală)

–         perioada de desfăşurare: 01 august 2012 – 31 ianuarie 2013

  • Curs de management al destinaţiilor turistice

–         durata cursului: 60 de ore (teorie)

–         perioada de desfăşurare: 01 august 2012 – 31 decembrie 2012

La terminarea cursurilor, s-a făcut o evaluare a cunoştinţelor teoretice şi practice şi a abilităţilor dobândite de către participanţi în urma programului de formare desfăşurat. Evaluarea s-a finalizat cu obţinerea unei diplome de participare la curs/participant.

Pentru mai multe detalii şi informaţii suplimentare ne găsiţi la adresa instituţiei din oraşul Pecica, judeţul Arad, strada 2, numărul 150 sau la numărul de telefon 0257/468323, fax 0257/468633 şi e-mail: primaria.pecica@upcmail.ro.

Cu stimă,

PETRU ANTAL

Primarul Oraşului Pecica

Descriere proiect

HURO/1001/270/2.3.2

 

 

TITLUL PROIECTULUI:

„Metode comune de formare profesională prin învăţământ la distanţă, curriculum şi programă în vederea eradicării şomajului structural din turism”

Lider de Proiect: Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete

Partener de Proiect: Oraşul Pecica

 

Finanţare UE: prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007- 2013

 

Valoare proiect:

Total: 79.521 Euro

Partea română: 42.231 euro

–         contribuţie proprie de 2 %, respectiv 844,62 euro

Perioada de implementare: 12 luniîncepând cu luna martie 2012.

Scopul proiectului: dezvoltarea unei metode comune de formare profesională prin învăţământ la distanţă, curriculum şi programă în vederea eradicării şomajului structural din turism.

Principalele activităţi:

  1. Elaborarea unui curriculum (suport de curs) care descrie mediul turistic şi prezintă obiectivele de atracţie turistică din regiune;

–         suportul de curs cuprinde informaţii referitoare la: bazele turismului, ecologie, istorie şi etnografie privind  regiunile Pecica şi Morahalom, managementul turismului

  1. Realizarea unei pagini web de învăţământ la distanţă, cu interfaţă în limba română şi în limba maghiară, care oferă cursanţilor următoarele posibilităţi:

– accesul la informaţiile şi materialele didactice prezentate în cadrul proiectului;

– testare (autoevaluare) / verificarea cunoştinţelor şi examinare;

– afişarea rezultatelor;

– discutarea tematicilor din cadrul cursurilor, propuse de formatori;

– urmărirea calendarului de activităţi din cadrul cursurilor.

  1. Organizarea de conferinţe de presă şi workshop-uri la Pecica şi Mórahalom implicând instituţiile interesate, asociaţiile sau ONG-urile care activează în domeniul turismului;
  1. Desfăşurarea a două cursuri de formare profesionalăpentru 15 persoane care activează sau doresc să activeze în domeniul turismului.

    Curs de ghid turistic regional

–  durata cursului: 360 de ore (180 ore teorie, 120 ore practică, 60 ore pregătire individuală)

–         perioada de desfăşurare: 01 august 2012 – 31 ianuarie 2013

    Curs de management al destinaţiilor turistice

–         durata cursului: 60 de ore (teorie)

–         perioada de desfăşurare: 01 august 2012 – 31 decembrie 2012

La terminarea cursurilor, se va face o evaluare a cunoştinţelor teoretice şi practice şi a abilităţilor dobândite de către participanţi în urma programului de formare desfăşurat. Evaluarea se va finaliza cu obţinerea unei diplome de participare la curs/participant.

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide