Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Amplasare sistem de camere de supraveghere

Conferinţa de presă de lansare – 15 decembrie 2011

Descriere proiect

Amplasare sistem de camere de supraveghere pe străzile 1, 2, 3, 401 şi Zona Pădurice

Începând cu luna august 2011, orașul Pecica derulează proiectul intitulat „Amplasare sistem de camere de supraveghere pe străzile 1, 2, 3, 401 şi Zona Pădurice” cod SMIS7496, finanțat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: Centre urbane

 Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea serviciilor publice sociale prin creşterea siguranţei publice în oraşul Pecica.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Creşterea siguranţei în spaţiile publice prin realizarea unui sistem de camere video de supraveghere,
  2. Creşterea siguranţei în trafic prin amplasarea panourilor de avertizare pe strada 1 şi prin supravegherea traficului de camerele video de supraveghere

Proiectul are ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor din oraş şi cu precădere în zonele dens populate sau identificate ca având un potenţial infracţional mai ridicat, să prevină fenomenele de creştere a infracţionalităţii şi criminalităţii în oraşul Pecica şi să creeze un climat general sigur şi atractiv pentru întreaga comunitate, inclusiv cea reprezentată de mediul de afaceri local.

Proiectul are şi un important rol social. Amplasarea sistemului de supraveghere cu camere video performant în apropierea şcolilor şi liceului din oraş are ca scop prevenirea consumului de droguri, alcool şi a fumatului în rândul tinerilor şi reducerea numărului de infracţiuni minore care se petrec în apropierea instituţiilor de învăţământ.

Alimentarea sistemului de supraveghere va fi realizată cu ajutorul unor panouri solare individuale. Astfel, alături de fiecare cameră va fi montat şi un panou solar împreună cu un acumulator. Prin această metodă se evită consumul de energie electrică din reţea şi astfel se reduc costurile de exploatare şi se apelează la o metodă de producere a energiei verzi.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt sunt ceiaproximativ 13.500 locuitori ai oraşului, din care un număr de peste 1.000 de elevi care frecventează cursurile şcolilor din oraş.

Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt persoanele care se află în tranzit şi potenţialii investitori.

Durataimplementării proiectului este de 9 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 510 495, 95 lei, din care 403 456,47 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă (330 793,14 din FEDR, iar 72 663,33 din bugetul național) și 107 039,48 lei reprezintă contribuția proprie în proiect.

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide