Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Anunţ de mediu

Orașul Pecica anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul – Alimentare cu gaze naturale a localităților Turnu și Sederhat, orașul Pecica, județul Arad, propus a fi realizat în intravilanul și extravilanul U.A.T. Pecica – satele Turnu și Sederhat, jud. Arad.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, Jud. Arad și la sediul titularului din Pecica, str. 2, nr. 150, jud. Arad, în zilele de luni – vineri, între orele 9:00 – 14:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, Jud. Arad.

  •  

 

Obligativitatea declarării sistemelor proprii de colectare a apelor uzate

În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 714 din 26.05.2022, persoanele fizice și juridice au obligația de a declara, la unitatea administrativ teritorială de care aparțin, sistemele individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate pe care le dețin.

În baza acestor declarații, Primăria Orașului Pecica va întocmi registre care vor fi utilizate de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului.

Rugăm pe această cale atât persoanele fizice cât și cele juridice, care au pe proprietăți sisteme individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), să descarce formularul disponibil pe pagina de internet a orașului, www.pecica.ro, la Meniul Orașul, submeniul Protecția Mediului și să îl depună completat la Compartimentul Protecția Mediului, care funcționează în clădirea Poliției Locale.

Tot aici sunt așteptați, de luni până vineri, între orele 8 şi 9, cetățenii care nu utilizează mijloacele electronice,

Obligația declarației se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și celor care urmează să fie construite!

Cei care au sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate și nu depun declarația, sunt pasibili de amendă cuprinsă între 5 000 și 10 000 de lei.

Formularul poate fi DESCĂRCAT în format PDF (iconul roşu)

Formular SIA

Acțiune de reciclare a deșeurilor electrice

Pecicanii și locuitorii satelor aparținătoare au posibilitatea de a preda spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) mâine, sâmbătă, 24 septembrie, între orele 9 – 15, pe platoul din fața Primăriei Orașului Pecica.

Cetățenii au și opțiunea de a „recicla cu un singur apel”, sunând, începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, la una din următoarele numere de telefon: 0751.302.123 sau 0751.117.322, angajații administrației locale urmând să preia deșeurile de la domiciliu.

Locuitorii satelor aparținătoare Turnu și Sederhat sunt rugați să sune la aceleași numere pentru a participa la reciclare.

Persoanele care duc deșeuri electrice complete în greutate de minimum 20 de kilograme, primesc, pe loc, 10 lei, iar cei care predau combină frigorifică, aragaz sau cuptor de gătit ori aer condiționat complet, primesc 20 de lei.

În schimbul unei mașini de spălat rufe sau vase se vor primi 30 de lei.

Acțiunea este organizată de Primăria Orașului Pecica, în colaborare cu Sistemul Local de Colectare Timiș și ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice din România.

Zi de Curățenie la Pecica şi colectarea anvelopelor uzate

Orașul Pecica s-a alăturat, în primăvară, Campaniei Naționale „Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

O primă acțiune a avut loc în 13 aprilie, cu participarea elevilor de liceu, iar acum urmează un eveniment de amploare: Ziua de Curățenie, sâmbătă aceasta (24 septembrie).

Elevi ai la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” și ai Școlii Gimnaziale nr. 2 vor aduna deșeurile de pe domeniul public, alături de angajați ai administrației locale și ai societății URBI-SERV Pecica S.A.

Sunt așteptați și cetățenii, care doresc să contribuie voluntar la curățenia orașului.

Adunarea va fi la ora 9, în parcul din centru, unde se vor împărți mănușile, sacii și se vor forma grupurile care vor merge în diferite zone ale orașului.

Cu ocazia Zilei de Curățenie, între orele 9 – 12, se vor colecta, pe platoul din fața Primăriei Orașului Pecica, toate tipurile de anvelope uzate întregi (nu și cele modificate sau folosite deja în alte scopuri în gospodărie).

Cei care au de predat cantități mai mari, sunt rugați să sune, începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, la una din următoarele numere de telefon: 0751.302.123 sau 0751.117.322.

Să facem împreună Pecica și satele aparținătoare mai curate!

Link-uri rapide

Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide