
Kocsik Imre
Biografie
S-a născut la 2 martie 1979, într-o familie maghiară.
Școala primară și gimnazială a terminat la Școala Gimnazială Ormós Zsigmond Pecica, fosta Școala Gimnazială nr. 2 din Pecica. Liceul l-a absolvit tot la Pecica, la Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr, specializarea matematică – fizică.
După primirea diplomei de bacalaureat, a dat admitere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea Fizică, specializarea matematică – fizică.
În urma obținerii diplomei de licență a revenit în județul Arad si a început cariera didactică de profesor, la Peregu Mic, la Mailat, la Arad, iar, din 2022, predă la Pecica, la fostele sale scoli.
Între timp, în anul 2013 se căsătorește cu Kocsik Krisztina, profesoară de limba și literatură română-engleză și în 2022 împreună adoptă un băiețel cu numele de Hunor.
Domnul Kocsik Emeric era interesat de problemele orașului de când a revenit în Pecica, după terminarea facultății.
În 2003, împreună cu mai mulți tineri din oraș, înființează Organizația Tinerilor Maghiari din Pecica (M-KIDSz), fiind și primul președinte al acestei organizații. Tinerii din M-KIDSz își dau seama repede că singura organizație care ajută comunitatea maghiară, inclusiv pe tinerii maghiari este Uniunea Democrată Maghiară din România – UDMR.
În anul 2005, se înscrie în UDMR și în 2012 devine președintele organizației.
Între timp deține mai multe funcții și în cadrul organizației județene, în anul 2021 revenind la conducerea filialei.
În urma rezultatelor alegerile locale din 2024, Consiliul Local Pecica îl alege viceprimarul orașului Pecica.
„Acum, orașul este în mișcare, se fac investiții importante în multe domenii de activitate. Dorim ca primăria și serviciile publice să vină în sprijinul cetățenilor!
Pentru anii următori ne propunem intensificarea ritmului de dezvoltare a orașului Pecica, finalizarea unor investiții importante, implementarea proiectelor europene câștigate, însă suntem conștienți că progresul orașului necesită multă muncă, timp și continuitate.
Ne dorim ca orașul Pecica să fie un oraş în care instituțiile se află în slujba cetățeanului.
Un oraș care să fie cu adevărat al nostru, al tuturor, şi de care să fim mândri!”