Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Primarul Oraşului Pecica

Petru ANTAL

    Născut la 30 octombrie 1972 într-o familie maghiară, a fost o fire ambiţioasă încă din tinereţe. S-a realizat întâi ca şi comerciant, apoi a intrat în politică pentru a ajuta comunitatea în care trăieşte. 

Domnul Petru Antal este primar al orașului Pecica începând din luna aprilie 2009, în urma alegerilor locale anticipate, reales la alegerile locale din 2012, 2016 şi 2020 pentru încă un mandat.

Fire sportivă, a jucat fotbal timp de mai mulţi ani pe postul de portar şi a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv din Arad, după care a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, unde a obţinut diploma de profesor de educaţie fizică şi sport.

Este căsătorit din anul 1995 cu Ana, au o fată născută în 1999, Petina şi un băiat născut în 2011, Péter.

Petru Antal are o activitate politică bogată, fiind printre membrii fondatori ai filialei locale a Partidului Democrat, actualul Partid Naţional Liberal (PNL).

În anul 2000 este ales consilier local pe listele formaţiunii, iar patru ani mai târziu primeşte un al doilea mandat din partea pecicanilor. Primarul de atunci, Iustin Cionca, îl propune pentru funcţia de viceprimar, fiind ales de către colegii săi consilieri.

În urma alegerilor din iunie 2008 este ales, din nou, consilier, apoi viceprimar al oraşului.

Fiind foarte mult pe teren, cunoaşte foarte bine problemele localităţii şi devine apreciat şi cunoscut de pecicani.

Din acest motiv nu a surprins pe nimeni faptul că la alegerile locale anticipate organizate după alegerea lui Iustin Cionca în Parlamentul României ca deputat, câştigă detaşat fotoliul de primar, cu circa 65% din voturi.

La alegerile locale 2012 şi 2016 a fost reales, iar în 27 septembrie 2020 a obținut al patrulea mandat, prin votul cetăţenilor din Pecica, Turnu, Sederhat şi Bodrogul Vechi.

„Este interesul tuturor locuitorilor din Pecica, Turnu, Sederhat şi Bodrogul Vechi să avem o infrastructură cât mai bună, mă refer aici la drumuri modernizate, reţea de apă şi canalizare, şanţuri de scurgere a apei pluviale. 

Pe lângă acestea este nevoie de ordine: spaţii verzi, locuri de joacă, curăţenie pe domeniul public, siguranţă publică, alei pentru biciclişti şi trotuare amenajate. Şcolile şi grădiniţele trebuie să ofere cele mai bune condiţii, serviciile oferite populaţiei să fie accesibile şi prompte.

Cu alte cuvinte, avem nevoie de normalitate. Suntem cel mai mare oraş din judeţul Arad, după municipiu, şi acest lucru trebuie să fie văzut de toţi cei care vin în Pecica sau doar traversează oraşul pe DN7.

Toate aceste investiţii se vor realiza în timp, de aceea avem nevoie de răbdarea şi sprijinul tuturor cetăţenilor!”

 

Curriculum Vitae

 

Raportul de activitate al primarului pe anul 2022

Raportul de activitate al primarului pe anul 2021

Raportul de activitate al primarului pe anul 2020 

Raportul de activitate al primarului pe anul 2019 

Raportul de activitate al primarului pe anul 2018

Raportul de activitate al primarului pe anul 2017

 

Declaraţie de avere 2023

Declaraţie de avere 2022

Declaraţie de avere 2021

Declarație de avere 2020

Declarație de avere 2019

Declarație de avere 2018

 

Declaraţie de interese 2023

Declaraţie de interese 2022

Declaraţie de interese 2021

Declarație de interese 2020

Declarație de interese 2019

Declarație de interese 2018

Link-uri rapide

Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide