Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Fennrehab

Conferinţă de presă de lansare a proiectului, Arad, 14.09.2011

Conferinţă de presă de încheiere a proiectului, Arad, 15.12.2011

Pagina de internet a Programului poate fi accesată la adresa www.huro-cbc.eu şi www.hungary-romania-cbc.eu .

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Activitățile proiectului

CONSILIUL LOCAL PECICA

 1. Realizarea fermei de bivoli

Proiectul este conceput pentru un efectiv de 10 bubaline (9 bivoliţe lapte si 1 bivol). În cadrul fermei se are în vedere construirea unui grajd pentru adăpostirea animalelor pe timpul iernii, a unei case care va găzdui un cabinet veterinar precum şi locuinţa celor ce vor lucra aici. De asemenea se va realiza un foişor de supraveghere a întregii zone (atât a fermei cât şi a păşunii). Toate construcţiile vor respecta legislaţia în vigoare.

Suprafața de pășunat: 11.20 ha

Suprafaţa construită desfăşurată totală este de 197,00 mp repartizată pe niveluri şi funcţiuni astfel:

Locuinţa de serviciu                  –  63,00 mp

Grajd                                        – 134,00 mp

Achiziționarea de unelte și echipamente pentru întreținerea fermei de bivoli

ASOCIAŢIA ECOLOGICĂ NATURA PECICA 

 1. Achiziționarea de echipament de teren constând în haine pentru observare și inspecții de teren privind protecția naturii 
 2. Achiziționarea de instrumente de observare și monitorizare constând în binoclu, notebook, cameră foto și cameră video 
 3. Achiziționarea de mobilier interior pentru locuință de serviciu administrator fermă de bivoli
 4. Promovarea proiectului constând în organizarea de conferințe de presă, realizarea de materiale publicitare și crearea unei  pagini  web

MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (Administrația Locală Mórahalom)

 1. Achiziționarea de maşini si unelte pentru întreţinerea fermei de bivoli
 2. Construirea unei case educaționale și de prezentare 
 3. Construirea unui depozit pentru maşini si unelte 
 4. Construirea unui țarc acoperit pentru bivoli 
 5. Construirea unui centru pentru instruire și măsurare 
 6. Promovarea proiectului constând în organizarea de conferințe de presă, realizarea de materiale publicitare și crearea unei  pagini  web

Pentru mai multe detalii despre ferma existentă intrați pe www.morahalmibivalyok.morahalom.hu

 

Descrierea proiectului

Program de reabilitare a biotopelor de sărătură şi de apă pe terenuri ocrotite prin creşterea şi folosirea speciilor autohtone”

 Proiectul este derulat de Consiliul Local Pecica, împreună cu partenerii săi: Asociaţia Ecologică „Natura Pecica” – România şi Mórahalom Város Önkormányzata în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de cele două state membre.

Proiectul, în valoare de 623 017 Euro, din care suma destinată părţii române este de 28 972 euro – Asociaţia Ecologică Natura Pecica (din care contribuţia proprie este de 2%, respectiv 579 euro) şi 195 180 euro – Consiliul Local Pecica (din care contribuţia proprie este de 2%, respectiv 3904 euro), a demarat începând cu 01.03.2011 şi are o durată de implementare de 14 luni.

Obiectivele proiectului sunt modelarea şi începerea unui sistem de activităţi durabile pentru protecţia naturii, care va pune baza reabilitării teritoriilor ocrotite cu un potenţial economic nevalorificat până în prezent prin creşterea speciilor de animale autohtone.

Proiectul si-a propus reintroducerea la Pecica a unei populaţii de bivoli, care prin păşunat să revigoreze flora originară din Parcul Natural Lunca Mureşului şi să elimine vegetaţia neautohtonă. Zona are o valoare naturală şi peisagistică deosebită iar menţinerea speciilor tipice zonei şi distrugerea celor nespecifice locului duce la refacerea şi conservarea habitatelor. Bivolul – cunoscut sub denumirea de Bos Bubalus Bubalis, este un animal compatibil cu necesităţile zonei, atât din punct de vedere biologic cât şi economic.

Trimite o sugestie

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide