Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Modernizare Drum

Comunicat de presa

Începând cu luna iunie 2014, oraşul Pecica derulează proiectul intitulat „Modernizare drum de exploatare Pecica DE 795”, finanţat în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea agriculturii – infrastructură agricolă de acces, prin modernizarea drumului de exploatare DE 795 în lungime de 883 m, amplasat în extravilanul oraşului Pecica (către fosta Unitate Militară).

Realizarea drumului are o importanţă semnificativă pentru dezvoltarea din punct de vedere economico – social a regiunii, iar realizarea lucrării va îmbunătăţi considerabil starea tehnică a acestui drum şi implicit, siguranţa în exploatare şi confortul participanţilor la trafic.

De asemenea, condiţiile de mediu se vor ameliora prin diminuarea zgomotului şi vibraţiilor produse de circulaţia auto, în timp ce cheltuielile de exploatare suportate de participanţii la circulaţia rutieră se vor diminua semnificativ.

Drumul agricol modernizat va deservi o suprafaţă de 845 ha teren agricol şi va oferi, de asemenea, o rută alternativă pentru preluarea traficului agricol de pe drumul naţional DN 7, Pecica – Nădlac, pe o lungime de 833 m. Drumul agricol va deservi exploataţii agricole, societăţi comerciale, proprietari de terenuri precum şi unităţi cu activităţi non agricole: fosta Unitate Militară, Platforma de depozitare şi gospodărire a deşeurilor menajere a oraşului Pecica.

Durata implementării proiectului este de 12 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 362.122,00 lei din care finanţare nerambursabilă din partea FEADR 288.294,00, iar 73.828,00 lei reprezintă contribuţia proprie în proiect.

Pentru informaţii despre alte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Trimite o sugestie

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide