Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Informații utile despre alegerile parlamentare

Toți cetățenii cu drept de vot din orașul Pecica și din satele aparținătoare Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi sunt așteptați duminică, 6 decembrie 2020, în secțiile de votare, pentru a decide cine va reprezenta interesele arădenilor, în următorii patru ani, în Camera Deputaților și în Senatul României.

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială unde şi-a stabilit reşedinţa, alta decât domiciliul, votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de reşedinţă.

Dacă acesta a fost omis din lista electorală permanentă, este înscris în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa poate vota la orice secţie de votare, cu condiţia ca aceasta să se afle în cadrul circumscripţiei electorale judeţene unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa. În acest caz, alegătorul este înscris pe lista electorală suplimentară.

Pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv.

Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.

Din cauza pandemiei de COVID-19, scrutinul se va desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de igienă și distanțare fizică, conform instrucțiunilor comunicate de către membrii secțiilor de vot, în momentul exercitării votului.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care în ziua votării se află în țară, își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Ca de fiecare dată, angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Pecica vor fi la datorie atât sâmbătă, cât şi ziua alegerilor, pentru a elibera buletine provizorii.

Secţiile de votare au rămas aceleași, șapte la Pecica: la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” (secţia nr. 150), la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” (secţia nr. 151), la fosta cantină IAS (secţia nr. 152), la sediul Primăriei Oraşului Pecica (secţia nr. 153), la fosta şcoală primară de pe strada 401 (secţia nr. 154), la Şcoala Primară 3 de lângă DN7 (secţia nr. 155), la Şcoala Primară 1 din Cocota (secţia nr. 156), una la biroul Primăriei Oraşului Pecica din Turnu (secţia nr. 157) şi una la grădiniţa din Sederhat (secţia nr. 158).

Delimitările secţiile de votare pot fi consultate mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide