Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Informare pentru producătorii de cartofi

În conformitate cu prevederile art.65.alin.(1) lit.(a) din Regulamentul (UE) 2016/2031 privind măsurile de protecţie împotriva organismelor dăunătoare plantelor, toţi producătorii de cartofi  pentru sămânţă şi consum, trebuie să se înregistreze la Oficiile Fitosanitare Judeţene cu număr de înregistrare oficial care să permită identificarea lor şi să respecte exigenţele fitosanitare prevăzute de legislaţia fitosanitară în vigoare. Se vor înregistra :

  • producătorii de cartofi pentru sămânţă
  • producătorii de cartofi pentru consum (suprafaţa totală minimă de 0,5 ha indiferent de numărul parcelelor)
  • depozitele colective sau centrele de expediere din zonele de producţie
  • se vor monitoriza şi producătorii de cartof cu suprafeţe mai mici de 0,5 ha

În urma înregistrării la Oficiul Fitosanitar producătorul este obligat ca pentru cartofii din producţie proprie, destinaţi comercializării să aplice numărul de înregistrare sub forma unei etichete.

În situaţia în care, un depozit colectează cartofi de consum de la mai mulţi producători, acesta trebuie să verifice şi să accepte depozitare numai a cartofilor produşi de către producători înregistraţi oficial.

PRIMAR,                                                       ŞEF SERVICIU

ANTAL PETRU                                         Ing.MLADIN TEODORA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide