Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Recomandări pentru prevenirea incendiilor pe timpul Sărbătorilor Pascale

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al orașului Pecica vine cu recomandări pentru prevenirea incendiilor premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale.

În ceea ce privește organizarea liturghiilor, pompierii atrag atenția se asigure verificarea, întreţinerea şi repararea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat.

Recomandă desfăşurarea, cu prioritate, a slujbelor religioase în exteriorul bisericilor.

În situaţia în care liturghiile se țin în interior, cer limitarea accesului credincioşilor astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult, ușile fiind ținute deschise.

Parcarea autovehiculelor în vecinătatea bisericilor şi a mănăstirilor se va face astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenţia autospecialelor pompierilor sau să nu fie împiedicat accesul.

Enoriașilor li se atrage atenția să respecte măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID și să țină lumânările aprinse la distanţă de haine, păr, mobilier sau alte obiecte de cult din interiorul bisericii şi, de asemenea, se recomandă evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule.

„În cazul în care observați un incendiu aveți obligaţia să anunţați prin orice mijloc serviciile de urgenţă, primarul sau poliţia şi să luați măsuri, după posibilităţi, pentru limitarea şi stingerea incendiului. În caz de incendiu, trebuie să acordați ajutor, când şi cât este raţional posibil, semenilor aflaţi în pericol sau în dificultate” – transmite SVSU Pecica.

Anunțarea incendiului se face la numărul de apel unic 112 sau la dispeceratul local: 0257-468.086.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide