Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

A pornit transportul public local raza orașului Pecica și a satelor aparținătoare

Începând de mâine, 14 septembrie, a demarat serviciul de transport public local de persoane pe raza orașului Pecica și a satelor aparținătoare.
Cursele locale de autobuze sunt asigurate de Primăria Orașului Pecica, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport Public, în colaborare cu Compania de Transport Public Arad.
Beneficiarii principali ai transportului public local vor fi elevii și copiii preșcolari, care vor putea călători gratuit (pe baza legitimației emise de școlile pecicane), dar serviciul se adresează tuturor cetățenilor din oraș și din satele aparținătoare.
Traseul cuprinde toate stațiile existente în Pecica, diferența față de rutele spre Arad fiind că autobuzul merge până în zona Iril, de unde se întoarce la fosta Moară Ghizela, contiunând spre centru.
Cele 13 stații sunt: SMA, Moara Mică, Magazinul Gecalini, Pepco, Moara Ghizela, Irha, Centru, Poștă, Ghiuțoaie, Furnica, Liceu, Juncanu și Gară.
În timpul săptămânii, autobuzul local va circula între orele 7:20 – 17, iar sâmbăta între 7:30 – 14.
Programul va fi următorul, de luni – vineri:
– plecare de la SMA la orele 7:20, 9:45, 11:20, 13 și 15:10;
– plecare de la Gară la orele: 8:30, 10:30, 12, 14 și 16.
Cursele de sâmbătă vor include și satele aparținătoare Turnu și Sederhat. Plecarea va fi de la SMA, la ora 7:30, cu opriri în toate stațiile din oraș, ajungând la ora 7:55 la Turnu (stația Fontana) și la ora 8:15 la Sederhat, de unde se întoarce la Pecica, parcurge toate stațiile și revine la Gară.
La ora 11 pleacă de la Gară cea de a doua cursă de sâmbătă, care traversează orașul, întorcându-se la ora 11:30 de la SMA, trece prin toate stațiile din Pecica, continuând spre Turnu (ora 12:15) și Sederhat (12:45), de unde revine la capătul de linie de la Gară.
Programul este corelat cu orarul școlilor din oraș, pentru ca elevii să poată ajunge în timp, indiferent de anotimp, la cursuri.
Sunt convins că le va fi util tuturor localnicilor, mai ales celor în vârstă, care vor putea ajunge mai ușor în centrul orașului sau în zona Gării.
Biletul pentru o călătorie va costa 3 lei și va putea fi cumpărat de la șofer.
Vom reveni cu detalii în legătură cu modul de acordare al gratuității totale sau parțiale pentru alte categorii de beneficiari (pensionari, persoanele cu vârsta cu peste 70 de ani, persoane cu handicap grav și accentuat, însoțitori și asistenți personali ai acestora, persoane persecutate din motive politice, veterani și văduve de război, invalizi, eroi sau martiri ai Revoluției din 1989, donatori de sânge etc).

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide