Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Orarul transportului public local și școlar

Odată cu începerea cursurilor, Primăria Orașului Pecica a repornit transportul public local și cel școlar.

Locuitorii orașului Pecica sunt invitați să folosească, în număr cât mai mare, transportul public local (microbuzul alb, CTP), care se oprește în toate stațiile din oraș.

Biletul poate fi cumpărat de la șofer (elevii beneficiază de gratuitate), în stații și în autobuz purtarea măștii fiind, în continuare, obligatorie.

Semicursele operate în colaborare cu Compania de Transport Public Local (CTP) Arad circulă de cinci ori pe zi, trecând prin toate stațiile de autobuz din oraș: Juncanu – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” – Ghiuțoaie – Momac – centru (magazin Elit) – Lalo (DN7 – magazin Gecalini) – Pepco – Moara Mică – benzinăria Diesel Point (intersecția cu Drumul Peregului) și retur.

Prima cursă pleacă la ora 7:30 de la Diesel Point și ajunge la Juncanu la ora 7:55.

Se întoarce din zona Juncanu la ora 11:30 și ajunge în ultima stație la 11:55.

La ora 12:30 pleacă de la Juncanu următoarea cursă, care sosește la stația de la ieşirea din Pecica spre Peregu Mic la ora 12:50.

Microbuzul alb porneşte, din nou, în cursă la ora 12:55, de la Diesei Point şi parcurge traseul până la ora 13:25 (Juncanu).

Ultima cursă de transport public local pleacă din zona Gării la ora 14 și ajunge la ora 14:25 în intersecția cu Drumul Peregului.

Transport pentru elevi

Pe lângă aceasta, a fost reluat și transportul școlar (cu microbuzele galbene), care deservește elevii din Pecica, Turnu și Sederhat.

Cursa de dimineață pleacă la ora 6:40 din satul Turnu, intră în Sederhat (6:50) și ajunge la Juncanu la ora 7.

Cea de a doua cursă pleacă la ora 7:20 din Turnu și urmează traseul Sederhat (7:30) – Juncanu (7:40) – Școala Gimnazială nr. 2 (7:55).

Microbuzul școlar pleacă de la Școala Gimnazială nr. 2 la ora 12, pentru a duce elevii acasă, cu oprire la clădirea principală a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” (la 12:10) și sosește la Turnu la ora 12:30.

Al doilea microbuz școlar pleacă de la liceu la 12:30 și ajunge la Turnu la 12:40.

Pentru elevii care au cursuri după-amiaza, microbuzul pleacă din Turnu la ora 12:45, cu opriri la stația de la Juncanu (13:05) și la cea de la liceu (13:10).

La finalul claselor, la ora 18:45, pleacă o cursă de la liceu, parcurge toate stațiile din Pecica (până la Moara Mică) și merge apoi la Turnu (unde ajunge la ora 19:20).

Programul și modificările se publică pe pagina de Facebook denumită Transport Public Local – Pecica.

Curse spre Arad

Pentru elevii care învață la școli din Arad, se asigură transport prin CTP, cu plecare la orele 6:45 (vine din Peregu Mic şi trece prin centru), 6:45 (pleacă de la Moara Mică, merge pe DN7 și intră în Sederhat), 12:05 și 14:45 și întoarcere în Pecica la orele 11:45, 14:15, 15:30 și 19:00.

Având în vedere că autobuzele din județ nu pot intra în centrul Aradului, s-a găsit o soluție de compromis: abonamentul elevilor este valabil și pe toate mijloacele de transport public din Arad (tramvaie și autobuze), pentru ca școlarii pecicani să ajungă în timp util la ore.

Abonamentul lunar pe ruta Pecica-Arad și retur costă în jur de 100 de lei/lună şi va fi decontat în totalitate de către unitatea de învăţământ unde învaţă elevul.

Abonamentele pentru elevi se ridică de la gheretele din Piata Romana şi Podgoria sau de la sediul CTP (Calea Victoriei), în baza carnetului de elev vizat la zi și a adeverinței eliberate de școală.

Important de știu este că toate cursele CTP spre și dinspre Arad pot fi folosite de toți pecicanii, pe bază de bilet, cumpărat de la șofer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide