Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Obligativitatea declarării sistemelor proprii de colectare a apelor uzate

În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 714 din 26.05.2022, persoanele fizice și juridice au obligația de a declara, la unitatea administrativ teritorială de care aparțin, sistemele individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate pe care le dețin. În baza acestor declarații, Primăria Orașului Pecica va întocmi registre care vor fi utilizate de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului. Rugăm pe această cale atât persoanele fizice cât și cele juridice, care au pe proprietăți sisteme individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), să descarce formularul disponibil AICI: https://www.pecica.ro/…/uploads/2022/10/Formular-SIA.pdf, și să îl depună completat la Compartimentul Protecția Mediului, care funcționează în clădirea Poliției Locale.Tot aici sunt așteptați, de luni până vineri, între orele 8 şi 9, cetățenii care nu utilizează mijloacele electronice, Obligația declarației se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și celor care urmează să fie construite! Cei care au sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate și nu depun declarația, sunt pasibili de amendă cuprinsă între 5 000 și 10 000 de lei.

Fontos közlemény!

A 2022.05.26-i 714-es számú kormányhatározatnak megfelelően, a természetes és a jogi személyek is kötelesek bejelenteni az önkormányzatnál az általuk használt, megfelelő szennyvízgyűjtési és -tisztítási rendszereket.Ezen nyilatkozatok alapján a városháza nyilvántartásokat készít, amelyeket a környezetvédelmi területen illetékes intézmények használnak majd.Ezúton kérjük azokat a természetes és jogi személyeket, akik gazdaságukban, területükön egyedi szennyvízgyűjtésre és -tisztításra alkalmas rendszerekkel (gyűjtőmedencék, pl. szennyvízgyűjtő tartályok, medencés WC-k stb.) rendelkeznek, töltsék le az ITT elérhető űrlapot és kitöltve adják le a Helyi Rendőrség épületében működő Környezetvédelmi Osztályon.Szintén itt, hétfőtől péntekig 8 és 9 óra között az elektronikus eszközöket nem használó állampolgárok segítségek kapnak a dokumentum kiltöltésében.A bevallási kötelezettség a háztartásokban meglévő és a kiépítendő rendszerekre egyaránt vonatkozik!Akinek egyedi rendszere van a szennyvíz begyűjtésére és tisztítására, és nem nyújtja be a nyilatkozatot, 5 000 és 10 000 lej közötti pénzbírsággal sújtható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide