Primar

Primar
Petru Antal

Vremea

Pecica Vremea

Informare cu privire la măsurile de combatere a pestei porcine

          Prin Hotărârea nr.7 din 24.11.2022 a Ministerului Afacerilor Interne – Instituția Prefectului Județul Arad se aprobă Planul de măsuri pentru controlul și combaterea pestei porcine africane în Județul Arad întocmit de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, înregistrat la Instituția Prefectului a Județului Arad cu nr.8764/23.11.2022.

          Instituțiile Publice, categoriile de persoane fizice sau juridice menționate în Planul de măsuri aprobat prin prezenta Hotărâre vor răspunde pentru implementarea măsurilor stabilite, conform competențelor și legislației în vigoare.

Pct.10 – La intrarea și ieșirea din piețe, târguri de legume, adunări etc., Autoritățile Administrației publice locale, cu sprijinul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad vor institui filtre pentru dezinfecție prin utilizarea dezinfectoarelor de picior pentru pietoni, iar dezinfecția mijloacelor de transport se va efectua de către personal instruit, cu mijloace de dezinfectare portabile.

Răspund: Primării/organizator târg, ULS, D.S.V.S.A. Arad.

Termen: permanent.

Pct.11 – La intrarea și ieșirea din adăpostul porcinelor se vor amenaja dezinfectoare de picior (spre examplu cu var cloros) și facilități pentru schimbarea încălțămintei și pentru spălarea mâinilor.

Răspund: Proprietarii, ULS, D.S.V.S.A. Arad.

Termen: permanent.

PRIMAR,

ANTAL PETRU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe detalii

Aceasta pagina web monitorizeaza utilizatorii pe acest website pentru a genera rapoarte de utilizare, de asemenea functionalitatile ca vremea sau harta sunt informatii preluate de pe alte servicii online gratuite care se folosesc de adresa dvs de retea pentru a putea transmite informatile necesare.

Inchide